Anti-muggenmix, muggen weren met essentiële oliën

Anti-muggenmix voor een zoemvrije omgeving. Het is weer zover dat we ramen en deuren het liefst tot laat in de avond open hebben staan, met de lichten of de televisie aan kan dat zorgen voor ongewenste insecten in huis. Op de slaapkamer al helemaal een ramp als een mug zoemend rond je hoofd vliegt. Wil je muggen uit je huis weren dan is de perfecte oplossing een diffuser (luchtbevochtiger) waar koud water in gaat met een anti-muggenmix van essentiële oliën.

anti-muggenmix

De hoeveelheid druppels essentiële olie die je toevoegt aan het water van je diffuser hangt af van de grote van het vertrek waar de diffuser (aroma verspreider) staat. Een gemiddelde volwassen slaapkamer is zo’n 10m2. Het recept is dan ook hierop afgestemd:

Recept anti-muggenmix

Heb je geen diffuser (luchtbevochtiger) in huis dan is een spray ook een mogelijkheid

Recept en benodigdheden anti-muggenspray

Gebruik gedemineraliseerd water (in de supermarkt verkrijgbaar) en spray deze mix dagelijks op je kozijnen, gordijnen, beddengoed.

Vind je de geur niet lekker dan kun je nog een paar druppels Lavendel (Lavender) toevoegen om de sterke citroengeur wat af te zwakken.

Vind je deze informatie interessant en zou je meer willen leren over hoe je essentiële oliën kunt inzetten bij allerlei huis, tuin en keukenkwaaltjes. Graag verwijzen wij je naar de GRATIS basis workshops “Het Natuurlijke Medicijnkastje” die door heel het land gegeven worden door Enjoil. Je kunt je vrijblijvend opgeven om een workshop bij jou in de buurt bij te wonen. Kijk voor informatie op: www.enjoil.nl/kalender.

In onze rubriek aromatherapie hebben wij een selectie boeken die onmisbaar zijn als je meer wilt weten over de werking, het gebruik en toepassen van essentiële oliën. Wil je meer weten over het gebruik en toepassing van etherische oliën, dan is de pocket gids inleiding tot Modern Essentials een onmisbaar en heel handig boekje op zak formaat. Het Modern Essentials boek is een naslagwerk dat je niet mag missen als je zuivere essentiële oliën wilt gebruikt binnen je gezin of praktijk.

Wij schrijven regelmatig blogs met recepten om je eigen cosmetica te maken met natuurlijke producten. Bekijk hier alle DIY recepten!

Wilt je op de hoogte blijven van nieuwe recepten en tips en trucs houd dan onze facebookpagina in de gaten of like onze facebookpagina zodat je niets mist

 

Share